Drie tips voor het optimaal inzetten van een kandidaat volgsysteem (ATS)
19 mei 2023 

Drie tips voor het optimaal inzetten van een kandidaat volgsysteem (ATS)

Er zijn honderden kandidaat volgsystemen beschikbaar op de markt, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen welk systeem het beste past bij de wervingsbehoeften van jouw bedrijf. Daarom geven we in dit artikel drie tips om een kandidaat volgsysteem optimaal in te zetten en het recruitmentproces te vereenvoudigen. 📈

3 tips voor het optimaal inzetten van een kandidaat volgsysteem (ATS)

1️⃣ Zorg dat het kandidaat volgsysteem de kandidaat ten alle tijden kan volgen en de snelheid in het proces kan houden. Collaborative hiring, waarbij ook reviewers en collega's bij het proces betrokken kunnen worden, wordt gestimuleerd door Recruitee. Iedereen in het bedrijf kan een rol krijgen in het proces en in het systeem, waardoor je op je eigen voorwaarden mensen kan uitnodigen voor een gesprek, meelopen op de werkvloer, koffie drinken of een e-mail sturen.

2️⃣ Het moment waarop je kiest voor een kandidaat volgsysteem is belangrijk, vanuit AVG-oogpunt is het eigenlijk al bijna direct nodig. Een kandidaat volgsysteem kan worden gebruikt voor het doen van een search op LinkedIn naar interessante kandidaten en voor het uitzetten van vacatures. Er komen steeds meer systemen en tooltjes waarmee een ATS zou moeten kunnen koppelen. 📊

3️⃣ Integraties van een ATS blijven toch vooral het HR systeem en assessment tools, zoals persoonlijkheidstesten of skills tests. Bedrijven die werven voor eigen werknemers hebben vaak te maken met veel administratie die veel tijd kost. Een ATS kan deze administratie oplossen.

Vier redenen om te kiezen voor het juiste kandidaat volgsysteem

💼 Het kiezen van het juiste kandidaat volgsysteem kan de efficiëntie van het recruitmentproces aanzienlijk verbeteren en tijd besparen voor bedrijven die op zoek zijn naar de beste kandidaten voor hun vacatures.

🔎📝 Met deze drie tips in gedachten, kunnen bedrijven beter voorbereid zijn bij het kiezen van het juiste systeem voor hun wervingsbehoeften.

🚀💪 Het gebruik van een ATS kan niet alleen administratieve taken verminderen, maar kan ook een stimulans zijn voor collaborative hiring en het betrekken van meerdere belanghebbenden in het wervingsproces.

💻 Als bedrijven hun recruitmentprocessen blijven verbeteren met behulp van technologie en tools, kunnen ze concurrerend blijven in een steeds veranderende arbeidsmarkt.


Met jarenlange ervaring in recruitment en marketing, hebben wij de expertise en kennis om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun recruitment marketing strategieën. Of het nu gaat om het segmenteren van kandidaten, het gebruik van data en inzichten, het sourcen van kandidaten of het optimaliseren van marketingstrategieën voor zowel klanten als kandidaten, YODA knows how!

Als je meer wilt weten over onze diensten en hoe we je kunnen helpen bij het versterken van je recruitment marketing strategie, neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je het juiste talent aantrekt en je bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen