ChatGPT voor Recruiters met Olaf Lemmens
18 mei 2023 

ChatGPT voor Recruiters met Olaf Lemmens

Als voormalig recruitment marketeer begrijpt Olaf Lemmens als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste kandidaten te vinden voor een vacature. Het kan echter een tijdrovend en uitdagend proces zijn om de juiste kandidaat te vinden tussen de vele sollicitanten. Gelukkig kan ChatGPT recruiters ondersteunen bij het efficiënter en effectiever vinden van de juiste kandidaten.

In aflevering 12 en 13 van de Grip op Recruitment Podcast praat hij hier uitgebreid over met Marieke Dam. Het gaat vooral over de basis. Wat is nou ChatGPT en hoe zet je het optimaal in?

Wil je liever lezen dan luisteren? Hieronder een korte samenvatting van het waardevolle gesprek!

ChatGPT is een grote taalmodel getraind door OpenAI, gebaseerd op de GPT-3.5-architectuur. Het kan gebruikt worden om geautomatiseerde sollicitatiegesprekken te voeren met kandidaten en om hun antwoorden te analyseren en te beoordelen op basis van vooraf bepaalde criteria. Dit kan recruiters helpen bij het vinden van de beste kandidaten voor een specifieke functie.

ChatGPT kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld geautomatiseerde screening te doen van CV's en sollicitatiebrieven. Het kan worden geprogrammeerd om specifieke criteria te herkennen, zoals opleidingsniveau en werkervaring, en om alleen de kandidaten te selecteren die voldoen aan deze criteria.

Met ChatGPT kunnen recruiters ook snel en gemakkelijk antwoorden geven op veelgestelde vragen van sollicitanten, zoals informatie over het bedrijf, de functie of de sollicitatieprocedure. Dit kan de sollicitatie-ervaring van kandidaten verbeteren en tegelijkertijd de werklast van recruiters verminderen.

Kortom, ChatGPT kan recruiters helpen bij het vinden van de beste kandidaten en het stroomlijnen van het sollicitatieproces. Optimaal ingezet kan het een waardevolle tool kan zijn voor elke recruiter die op zoek is naar manieren om efficiënter te werken en betere resultaten te behalen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen